Mitrović: Poraz je sastavni dio sporta, pripremamo se za G. Rahić!

FK Sloboda, fudbal, Darko Mitrovic
Darko Mitrović, Sloboda: Pripremamo se za nastavak i nove pobjede (Foto: FK Sloboda)

Fudbaleri Slobode proteklog vikenda poraženi su u Goraždu i time su prekinuli niz od deset uzastopnih pobjeda, a prema riječima pomoćnog trenera FK Sloboda Tuzla, Darka Mitrovića porazi su prilika za učenje i napredak ekipe.

Nakon sjajnog niza od deset pobjeda u nizu desio se poraz na gostovanju u Goraždu. Svaka serija ma koliko bila uspješna prije ili kasnije dođe do kraja. Važno je shvatiti da je poraz sastavni dio sporta, ali isto tako prilika za učenje i napredak. Nakon analiza naše posljednje utakmice identifikovali smo momente igre na kojima moramo raditi i Krenuli smo sa pripremama za  našu sljedećeg protivnika – izjavio je Darko Mitrović, a prenosi službena klupska stranica FK Slobode.

Sloboda u subotu dočekuje FK Gornji Rahić, a utakmica se igra na Tušnju sa početkom u 18:30 sati.

Naš naredni protivnik je ekipa Gornjeg Rahića  protiv kojeg igramo na domaćem terenu. Spremamo se sa istom predanošću i posvećenosti kao i prije, a ovo nam je prilika da pokažemo i dokažemo našu snagu. Vjerujm u ovaj tim i u našu sposobnost da ćemo se vratiti na pobjednički put i stvoriti novi niz pobjeda – poručio je pomoćni trener Darko Mitrović.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *