Mitropolit Amfilohije pozitivan na koronavirus

0
460

Nakon što je poglavaru Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohiju u nedjelju kasno navečer potvrđen koronavirus, on je iz cetinjske bolnice prevezen u Klinički centar Crne Gore u Podgorici, jer su u toj ustanovi bolji uvjeti liječenja.

Iz mitropolije crnogorsko primorske potvrđeno je da je 82-godišnji Amfilohije od subote bio u kućnoj izolaciji, te da je bio pod neprekidnim liječničkim nadzorom.

“Iako je njegovo opće zdravstveno stanje i danas utvrđeno urednim, a on se osobno dobro osjeća, covid-test je potvrdio da je vladika inficiran ovim virusom, pa je, baš iz tih razloga, on prevezen u Klinički centar u Podgorici. Tamo će, zbog povoljnijih uvjeta liječenja biti smješten sve dok traje infekcija”, navodi se u priopćenju mitropolije.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, prenosi Hina pisanje crnogorskih medija, primljen je juče prijepodne u bolnicu na Cetinju, zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, a navodno je od subote imao visoku temperaturu, no tokom kućnog posjeta liječnika odbio se testirati na koronu.

Tada se oglasio i video porukom tvrdeći da je dobrog zdravstvenog stanja te, kako je rekao, “obavlja redovne administrativne aktivnosti”.(bhrt,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here