Mirsad Kukić se povlači sa mjesta predsjednika PDA

2
155
mirsad kukic ostavka predsjednik stranka pda sankcije amerika
Mirsad Kukić će se sa predsjedničke pozicije povući 24. januara (Foto: N.N.)

Mirsad Kukić, predsjednik PDA, povući će se sa tog mjesta 24. januara 2022, saopšteno je iz SDP BiH.

Ova odluka donesena je danas nakon sastanka na kojem je razgovarano o sankcijama koje su SAD uvele Kukiću i drugima, a kojem su prisustvovali predsjednici SDP BiH, NS, NIP i NES sa saradnicima.

“Tom prilikom iskazan je nepodijeljen stav prema kome sve prisutne političke stranke, uključujući i SBB s kojima je ostvaren kontakt ranije, uvažavaju i respektuju stavove Vlade SAD kao dokazanog prijatelja Bosne i Hercegovine”, stoji u saopštenju.

Kukić je istakao da ne želi nanositi političku ili bilo kakvu drugu štetu Bosni i Hercegovini, te da neće biti prepreka nesmetanom funkcionisanju Vlade TK koja ostvaruje jako dobre rezultate u svom radu.

“Dogovoreno je da će se on odmah nakon konstituisanja organa stranke, 24. januara 2022. godine, povući s mjesta predsjednika stranke, te tako omogućiti programsko funkcioniranje koalicije u Tuzlanskom kantonu”, navodi se u saopštenju.

Prisutni predsjednici stranaka su istakli kako takav pristup očekuju i od svih drugih visokopozicioniranih političara u Bosni i Hercegovini, iz njihovih ili drugih političkih stranaka i institucija koji dođu pod udar sankcija.

“Učesnici sastanka su jasno opredjeljeni kako neće u budućnosti sarađivati s političkim strankama ukoliko na njihovom čelu budu lideri kojima su izrečene sankcije Vlade SAD ili zemalja članica Evropske unije”, poručeno je u saopštenju. (N.N.)

2 Komentari

  1. U principu se neće desiti ništa, izuzev što se izmišlja politikantski “smokvin list” da prekrije nešto, što time neće prestati da postoji, koliko god se licemjerno fingirala “imperativna principijelnost” u cilju klimavog održanja vladajuće većine u TK. Uostalom, vrli “probosanski” demokrata iz Banovići Sela je čvršće kriminogeno vladao finansijskim i kadrovskim tokovima u RMU “Banovići” kada je bio Rukovodilac službe razvoja, nego prethodno sa funkcije direktora te firme, koju je takođe, kao i sada Predsjedničku, “dobrovoljno predao” svom ličnom sluganskom deputatu. Izvor i silnice moći M.K., kako lične, tako i one političke, neuporedivo su kompleksnije i delikatnije od jedne bizarne ostavke na predsjedničku poziciju nečega što je njegova neformalna lična svojina, kako po širini, tako i po kadrovskoj dubini. Jeftina vašarska kolektivna predstava, kojoj smo ovih dana prisustvovali, samo je dodatno ojačala unutarpartijsku i koalicijsku dominaciju banovićkog Bonaparte, a tek ćemo saznati o kakvim se protuuslugama i koncesijama radi. Uz sve to, kolektivni probosanski komedijaši SDP-SBB-NS, postaju majstor-Kukini politički taoci i njegov univerzalni alibi za sve krimi-bahanalije koje su pred nama i bokserska vreća svih negativnosti ove “neprirodne koalicije”, koja će famoznom tzv. ostavkom, hokus-pokus odjednom postati “prirodna”. Kao da su tek Ameri i njihova “crna lista” otkrili “javnu tajnu” iz registra presuđenih kriminalaca, što pravomoćno, što nepravomoćno. Ono što će ostati u javnom prostoru nakon ove bljutave i ponižavajuće anti-afere, samo je smeće, političko i svako drugo. A, “penzioner i parlamentarac”, jaše dalje. Za ostale je to teško reći. Nažalost: Kuko ostaje, sve drugo prolazi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here