Ministarstvo zdravstva TK: Prijem za predstavnike udruženja koja okupljaju onkološke pacijente

Na sastanku se razgovaralo o adaptaciji i proširenju smještajnih kapaciteta u dnevnoj bolnici Klinike za onkologiju Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla
Ministarstvo zdravlja, Becirovic, onkoloska udruzenja
(Učesnici sastanka u Ministarstvu zdravstva TK – Foto: Press TK)

Ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona Dušanka Bećirović održala je sastanak sa predstavnicima udruženja koja okupljaju oboljele od karcinoma dojke sa područja našeg kantona.

Sastanku su prisustvovale predstavnice udruženja „Nijemi krik“ Kalesija, „Nismo same“ Gračanica, Udruženja žena Tuzle kao i „Zmajice“ iz Gradačca.

Ministrica Bećirović naglasila je da su Ministarstvo zdravstva i Vlada Tuzlanskog kantona otvoreni za svaki vid komunikacije, kao i saradnju, kako bi se na najbolji mogući način zaštitila prava svih pacijenata našeg kantona.

Na sastanku se razgovaralo o adaptaciji i proširenju smještajnih kapaciteta u dnevnoj bolnici Klinike za onkologiju Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla, sa čijom se realizacijom već krenulo. Također, bilo je riječi i o nabavci linearnog akceleratora, odlasku pacijenata na zračenje van Tuzlanskog kantona, te su ponuđena konstruktivna rješenja kako bi pacijenti sa područja našeg kantona dobili kvalitetnu i brzu uslugu.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *