Ministarstvo zdravstva TK: Italijanski državljanin falsifikovao dokumente, pozivamo istražne organe da reaguju

U Ministarstvu zdravstva Tuzlanskog kantona, kao nadležnoj kantonalnoj instituciji, stručne ispite polažu zdravstveni radnici koji su završili srednju školu zdravstvenog usmjerenja

U vezi sa natpisom obavljenim inicijalno na web portalu žurnal.info, pod naslovom „Licencu za rad dobio u Tuzli: Italijanski državljanin nezakonito postao diplomirani fizioterapeut“, a kojeg su objavili i brojni drugi mediji, Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona odlučno odbacuje sve tvrdnje koje su navedene u tekstu, a koje Ministarstvo dovede u vezu s ovim nečasnim radnjama.

U Ministarstvu zdravstva Tuzlanskog kantona, kao nadležnoj kantonalnoj instituciji, stručne ispite polažu zdravstveni radnici koji su završili srednju školu zdravstvenog usmjerenja, a nakon obavljenog pripravničkog staža. Zdravstveni radnici, koji su završili fakultet zdravstvenog usmjerenja, stručni ispit polažu pred ispitnom komisijom Federalnog ministarstva zdravstva i nikada ovaj ispit nisu polagali pred Komisijom Ministarstva zdravstva TK. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *