Ministarstvo obrazovanja traži od svih škola da dostave informacije o sigurnosnim provjerama

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Jasna Duraković izrazila je iskreno žaljenje i suosjećanje povodom tragičnog događaja u beogradskoj osnovnoj školi, uputivši izraze najdubljeg saučešća, pune podrške i iskrenog suosjećanja porodicama ubijenih i ranjenih, kao i svim građanima Beograda i narodu Republike Srbije.

“Zbog duboke zabrinutosti, tražit ću od svih kantonalnih ministarstva obrazovanja, kao i svih škola u Federaciji BiH da dostave informacije o sigurnosnim provjerama i uopće sigurnosti u školama, te da navedu u kojoj su mjeri spremni suprostaviti se ovakvim sigurnosnim prijetnjama, u nadi da se ovakve situacije neće nikada i nikome ponavljati”, kazala je ministrica Duraković.

Istakla je da je ovo ministarstvo spremno pružiti stručnu pomoć i podršku psihologa u cilju sprečavanja ovakvih i sličnih tragičnih događaja.

Novoimenovana ministrica obrazovanja i nauke u Federaciji BiH najavila je i da u planira održati sastanak sa predstavnicima Federalnog MUP-a u vezi s pitanjima sigurnosti u našim školama.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *