Milošević: Jasno mi je koji igrači mogu, a koji ne mogu. U martu će biti iznenađenja!

Ne volim da se pravdam niti sam neko ko će da traži opravdanje. Mi smo bez najboljih igrača uglavnom zbog povreda i to je nešto što nije do mene. Volio bih da smo svi na okupu i da konkretno radimo taktički pripreme za baraž, rekao je Milošević
Reprezentacija, fudbal, Milosevic
Nezadovoljan – Savo Milošević, selektor reprezentativac BiH (Foto: Screenshot)

Porazi su uvijek bolni i nikome se ne dopadaju, ali je realnost takva, rekao je selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević po povratku u Sarajevo nakon debakla protiv Luksemburga (4:1) u kvalifikacijama za EURO.

 “Zadržavam mogućnost i dalje da zahtjevi koje postavljamo pred momke jesu možda malo veći od njihovih mogućnosti, ali sam prisiljen da to uradim jer moramo tačno vidjeti koliko ko može. Ne smijemo imati zabludu kad dođemo u baraž. Svjesno negdje rizikujem kada je u pitanju rezultat, ali neke stvari moramo da istjeramo na čistac”, nastavio je on i dodao da je najmanji problem napraviti bunker, minimalno izgubiti, ali da od toga mi nemamo ništa, prenosi Faktor.

“Odmah sam poslije utakmice sinoć rekao da nivo intenziteta trke na utakmici nije bio dovoljan. Nije mi jasno do kraja kada vidim odnos nekih igrača u poređenju s nekim drugim. Iz toga proizilazi dosta stvari na terenu. Koncentracija od prvog minuta nije na niovu. Primimo gol na postavljenu cijelu odbranu što je neshatljivo. To nisu fudbalske stvari koje bih mogao da predvidim, ili da reagujem tokom igre. Evidentno je da ova ekipa kada primi gol dodatno psihološki padne i onda sve poslije ima lančanu reakciju”, smatra Milošević.

Zmajevi iz utakmice u utakmicu igraju s miksanim timom. Da li se tako pripremamo, ili uigravamo za baraž?

“Ne volim da se pravdam niti sam neko ko će da traži opravdanje. Mi smo bez najboljih igrača uglavnom zbog povreda i to je nešto što nije do mene. Volio bih da smo svi na okupu i da konkretno radimo taktički pripreme za baraž”, rekao je Milošević.

Na pitanje da li nekim igračima treba suditi poslije jedne utakmice, selektor je odgovorio:

“Vjerujem da vidim sve, zajedno s pomoćnicima. Neki su me uvjerili da mogu, neki da ne. Ne bih zaista o imenima, ružno je, nije ni način da javno pričam. Jasno mi je i koji mogu, a koji ne mogu. Jasno mi je da ima i onih koji pokazuju zaista ekstremnu želju, bez obzira na igru tima i rezultat.”

Dodao je da precrtavanje pojedinaca slijedi u martu, kada se igra utakmica baraža.

“Momenat za precrtavanje će biti onaj u martu. Vjerujem da će mnogi biti iznenađeni, ali.. Rekao sam i prije utakmice momcima da sam ja tu da biram na osnovu onoga što vidim na terenu. Teren nemilosrdno pokazuje ko može, ko ne može”, zaključio je Milošević. (sc, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *