Milanović želi biti premijer Hrvatske

Potpuno neočekivano, Hrvati će gledati dvoboj Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović objavio je danas da će umjesto predsjednika SDP-a Peđe Grbina biti kandidat SDP-a za predsjednika Vlade na parlamentarnim izborima koji su sazvani za 17. maja.

Hrvatski mediji poput Jutarnjeg i Index-a, objavili su u prvoj informaciji da Milanović podnosi ostavku na mjesto predsjednika.

24sata pišu da nema ustavne ni zakonske prepreke da Milanović povede SDP na izbore, a da ostavku neće davati, osim u slučaju ako osvoji parlamentarnu većinu, prenose Vijesti.ba.

Milanović se iznenadno pojavio na press-konferenciji SDP-a i objavio da izlazi na izbore s SDP-ovom koalicijom kao premijerski kandidat.

To znači da će Hrvati na parlamentarnim izborima, potpunio neočekivano, gledati dvoboj Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića. 

“U životu svakog od nas postoje trenuci kad treba izaći iz zone komfora. Taj čas je kucnuo na moja vrata momentom stanovitog Turudića”, rekao je na početku svog obraćanja.

“Okupit ćemo većinu za vladu nacionalnog spasa. U životu svakog od nas postoje trenuci kad treba izaći iz zone komfora. Taj čas je kucnuo na moja vrata momentom stanovitog Turudića”, rekao je Milanović dodajući da su svi pokušaji da se to spriječi završili zulumom. 

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *