Milanović danas u posjeti Tuzli i Brčkom

Predsjednik Republike Hrvatske u 11:45 sati održat će sastanak i s gradonačelnikom Grada Tuzle Zijadom Lugavićem. Nakon toga, posjetit će i Franjevački samostan sv. Petra i Pavla Tuzla
115.HVO Zrinski_Milanovic_odlikovanje
(Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uručio je u Kninu odlikovanje zapovjedniku 115. HVO brigade Zrinski, Zvonku Juriću – Foto: Hina)

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović boravit će danas u Tuzli i Brčkom gdje će se sastati s pripadnicima 115. brigade Hrvatskog vijeća odbrane Zrinski Tuzla, gradonačelnikom Tuzle Zijadom Lugavićem, te učestvovati na obilježavanju 32. godišnjice osnivanja 108. pješačke brigade Hrvatskog vijeća odbrane Ravne Brčko.

Kako je najavljeno iz Ureda hrvatskog predsjednika, Milanović će u 11 sati u Tuzli položiti vijenac i zapaliti svijeću ispred spomen-obilježja 115. brigade Hrvatskog vijeća obrane Zrinski Tuzla na Husinu (Ulica Husinske bune bb), a zatim će se u 11 sati susresti s pripadnicima 115. brigade Hrvatskog vijeća odbrane Zrinski Tuzla (Dom kulture “Husino”, Ulica Husinske bune bb).

Predsjednik Republike Hrvatske u 11:45 sati održat će sastanak i s gradonačelnikom Grada Tuzle Zijadom Lugavićem. Nakon toga, posjetit će i Franjevački samostan sv. Petra i Pavla Tuzla.

Kako je dalje planirano, Milanović će u Brčkom položiti vijenac i zapaliti svijeću kod spomen-obilježja 108. pješačke brigade Hrvatskog vijeća odbrane.

Posjeta će završiti u 17 sati učestvovanjem na obilježavanju 32. godišnjice osnivanja 108. pješačke brigade Hrvatskog vijeća odbrane Ravne Brčko.

Podsjećamo, na obilježavanju 32. obljetnice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane u Kninu, u aprilu ove godine, predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović odlikovao je 115. brigadu Zrinski Hrvatskog vijeća obrane Redom Nikole Šubića Zrinskog za izuzetno junaštvo njezinih pripadnika u Domovinskom ratu.

U ime brigade odlikovanje je preuzeo ratni zapovjednik 115. brigade Zrinski pukovnik Zvonko Jurić.

Uz zapovjednika svečanosti su nazočili: načelnik stožera brigade Milenko Horvatić, načelnik odsjeka za SIS Niko Jurić, časnik za operativne poslove stožera brigade Mijo Madžarević i zapovjednik bojne Pro Patria Viktorin JurićPaša. (H, TL)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *