Milan Matković zašio sebi usta u zatvoru u Vojkovićima

0
162
policija rsucenik donio plasticni pistolj u skolu novi grad
Slučaj je prijavljen policiji (Foto: Ilustracija)

Milan Matković, kao i još neke osobe koje su uhapšene po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine zbog trgovine narkoticima, a koje se trenutno nalaze u pritvoru u Državnom zatvoru u Vojkovićima, stupili su u štrajk glađu.

Da je Matković sebi zašio usta potvrdio je Siniša Perković, upravnik zatvora u Vojkovićima, prenosi N1.

“To se desilo jutros i on se sada nalazi na medicini kako bi se sanirala povreda. Bune se zbog određenih stvari koje se tiču Suda BiH, da je počinjena nepravda prema njemu, nama nije jasno šta je tačno u pitanju, ali znam da to nema nikakve veze sa našim tretmanom u zatvoru prema njima”, naveo je Perković.

Dalje je dodao da su Matković i ostali jučer stupili u štrajk glađu, navodno, jer se bune zbog kršenja ljudskih prava.

Podsjetimo, Milan Matković je uhapšen u julu u Trebinju prošle godine, a dovodi se u vezu sa međunarodnim krijumčarenjem velikih količina kokaina, pripremama likvidacija, kao i sa drugim krivičnim djelima u BiH, zemljama regiona, Evropske unije i u prekookeanskim zemljama.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je za Matkovića navelo da se protiv njega vodi više krivičnih postupaka u različitim državama, prenosi N1.

U augustu je u sklopu iste akcije uhapšen i policijski službenik osumnjičen za koruptivno djelovanje i iskorištavanje policijskih kapaciteta za pomaganje osumnjičenima u izvršenju krivičnih djela.

Iz Tužilaštva BiH je navedeno da se uhapšenih pet osoba dovodi u vezu sa više krivičnih djela koja se procesuiraju u okviru predmeta “Milan Matković i drugi“, zbog umiješanosti u organizovani kriminal. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here