Mikić pred uzvrat u Ankari: Pristup mora biti kao da smo smo izgubili devet razlike

Otprilike očekujemo manje- više taktički sličnu utakmicu sa mnogo agresivnijim protivnikom s obzirom na to da igraju na domaćem terenu

mirko mikic i haris buljina najavili revans utakmicu treceg kola ehf european cupa protiv spor tota u ankari
Mirko Mikić traži od igrača ozbiljan pristup u revanš meču u Ankari (Foto: Arhiva/TL)

Rukometaše Slobode u nedjelju očekuje uzvratna utakmica u Ankari protiv ekipe Spor Toto.

Susret se igra u 14 sati po našem vremenu, a prijenos je osiguran na TV kanalu MyTV.

“Olakšavajuća okolnost je što smo imali pripremljene njihove prethodne tri utakmice i tek danas smo malo analizirali ovu utakmicu koju smo igrali protiv njih u subotu jer smo bili zaokupljeni domaćom ligom i jučerašnjom utakmicom protiv Leotara. Otprilike očekujemo manje- više taktički sličnu utakmicu sa mnogo agresivnijim protivnikom s obzirom na to da igraju na domaćem terenu sa možda nekim promjenama kada je u pitanju napad. Pokušat ćemo iskoristiti ova dva do tri dana što bolje da se spremimo, da anticipiramo sve te njihove neke taktičke zamisli, da se spremimo na sve moguće varijante. Prije svega trebamo pozitivno razmišljati o toj utakmici, imamo određenu zalihu, međutim ne smijemo se opustiti nijedne sekunde, moramo biti spremni na borbu tokom svih 60 minuta. Ne trebamo razmišljati previše o stečenoj prednosti iz prvog duela nego igrati, kao što sam rekao, kao da smo izgubili devet razlike, ali u principu radi se o tom nekom motivacionom faktoru, to jest pristupu utakmici”, rekao je šef Stručnog štaba RK Sloboda, Mirko Mikić.

Predstojeći susret komentarisao je i pivot crveno- crnih, Haris Buljina. “Mi smo se praktički tek počeli pripremati pošto smo imali ovu prvenstvenu utakmicu s Leotarom u srijedu.

Mi idemo utakmicu po utakmicu, nadam se da ćemo nastaviti u ritmu u kojem smo utakmicu protiv ekipe Spor Toto završili u Tuzli. Nadam se našoj pobjedi i prije svega prolasku u sljedeći krug takmičenja”, rekao je Buljina.

Rukometaši Slobode će se u nedjelju mati priliku kvalifikovati u osminu finala Evropskog kupa po prvi puta u historiji kluba. (tl)

Podijeli

One comment

  1. Nije dobar pristup. Kad izgubiš 9 razlike ne ideš na revanš da stigneš razliku, nego da odradiš posao.
    Pristup treba biti kao da je neriješeno ili da si izgubio 1-2 razlike, što možeš nadoknaditi.
    Od prve minute treba igrati kao da je potpuno nova utakmica i da ona odlučuje. Sretno mojim solarima, nadam se prolazu u 4. kolo

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *