Miješana zimska salata: Jednostavno, ukusno i jestivo za dva dana!

Ko želi može na vrh posuti par zrnaca konzervansa (staviti da duže ostane), a ko ne voli konzervans neka proba sa dunstanjem

0
107
(Foto: Ilustracija, .coolinarika.com)

MIJEŠANA SALATA ZA ZIMU- ILI PRELJEV ZA SVE VRSTE ZIMNICE nešto jako jednostavno, ukusno i nakon dan – dva može se jesti!

Sastojci:
Zimnica
-paprika zelena, crvena i žuta
-mrkva
-crveni luk
-karfiol
-krastavci
-zelena rajčica
-svježi kupus

PRELJEV:
-1/2 L alkoholnog octa
-2 L hladne vode
-20 dkg šećera
-20 dkg soli
-papar u zrnu
-korijandar u zrnu

Priprema:
Namjerno nismo napisali količine, jer svako stavlja prema želji, što više voli ili može sve podjednako.

Sve sastojke usitniti nožićem:

Mrkvu i krastavce na kolutiće
Papriku, kupus i luk na rezance debljine 3-5 mm
Luk i rajčicu na šnitice
Karfiol na sitne cvjetiće

U međuvremenu staviti da provrije ocat u koji smo dodali vodu, šećer, sol, papar i korijander u zrnu.

Povrće slagati u staklenke i dobro ga nabiti. Sve preliti sa vrelim preljevom.

Ko želi može na vrh posuti par zrnaca konzervansa (staviti da duže ostane), a ko ne voli konzervans neka proba sa dunstanjem.

U svaku flašicu dodati 3-4 zrna papra, par zrna korijandra i dobro zatvoriti. Prijatno, za dva dana može se jesti! (C)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here