Mijatović – Svečana akademija povodom Dana državnosti BiH će ipak biti održana

Pozivamo sve građane BiH, sve simpatizere SDP BiH, intelektualce, Akademike, predstavnike političkih stranka, svi u Banja Luku 25.11.2021.

0
102

Svečana akademija povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine ipak će biti održana u Banjoj Luci, poručio je to potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović.

Kako je najavio, akademija će se održati u četvrtak, 25.11., u banjalučkom velesajmu sa početkom u 18:00 sati.

Mijatović ističe da se akademija ipak održava, i nakon svih političkih pritisaka i zabrana.

– Pozivamo sve građane BiH, sve članove i simpatizere SDP BiH, intelektualce, Akademike, predstavnike političkih stranka, svi u Banja Luku 25.11.2021. U četvrtak u Banja Luci pokazujemo snagu i Bosne i Hercegovine ali i SDP BiH – poručio je Mijatović.

Mijatović smatra da 25. novembra neće biti ništa važnije od toga nego taj dan biti u Banjoj Luci.

Naglašava da BiH nije ni srpska, ni bošnjačka, ni hrvatska, nego i srpska i bošnjačka i hrvtaska, zemlja svih nas, prenosi Oslobođenje.

– Svi u Banja Luku da pokažemo snagu SDP-a i da pokažemo snagu Bosne i Hercegovine, da pokažemo svima da Bosna i Hercegovina nije ni srpska, ni bošnjačka, ni hrvatska, već i srpska, i bošnjačka, i hrvatska – zaključio je Mijatović.

Podsjetimo, Mijatović je 20. novembra najavio da će ovaj događaj biti u banjalučkom hotelu Bosna. Dan poslije obavijestio je javnost da akademija neće biti u ovom hotelu, a kao razlog za to je istakao odluku hotela da otkaže događaj pod političkim pritiscima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here