Mijatović pozvao Radojičića da povuče tužbu protiv grupe ‘Pravda za Davida”

Potpredsjednik SD BiH Vojin Mijatović pozvao je gradonačelnika Banje Luke Igora Radojičića da povuče tužbeni zahtjev koji je u ime Grada podnesen protiv organizatora skupa “Pravda za Davida“, održanog 30. decembra 2018. godine, a kojim je Grad navodno usljed “propale” Nove godine oštećen za iznos od 178.445,00 KM – saopćeno je iz SDP-a BiH.Mijatović je mišljenja kako ova tužba pokazuje da dosadašnje “sramno ponašanje Igora Radojičića u slučaju ubistva banjalučkog studenta Davida Dragičevića nije plod slučajnosti”.

-Perfidnim karikiranjem povoda i stvarnih razloga u svrhu svoga partijskog pozicioniranja, a u cilju zadržavanja kandidature za prvog čovjeka Grada, jasan je cilj Radojičića. Neprihvatljivo je da kolateral budu naivna banjalučka djeca kao moneta tog stranačkog poltronizma i pozicioniranja – stav je Mijatovića.

On poručuje kako Grad Banja Luke ne smije da bude u funkciji “moralnog sunovrata Igora Radojičića”, već isključivo u interesu građana Banje Luke.

-Sve i da jeste nastala predmetna šteta, ta cifra nije vrijedna uništenja života troje mladih ljudi, djece Banja Luke – ističe Mijatović.

Također, ocjenjuje da su, “od cinizma Igora Radojičića jedino društveno tragičniji postupci tzv. opozicije koja je regrutovala tek punoljetnu omladinu, te žrtvovala njihovu naivnost za lični interes uskog kruga partijskih funkcionera”.

-Očigledno, tu nema pijeteta ni prema mrtvima, a niti prema živima – smatra Mijatović, saopćeno je iz SDP-a BiH.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *