Mevludin Salihović, kandidat SDA Tuzla za Gradsko vijeće: Imamo Plan za bolju Tuzlu!

Ko je Mevludin Salihović?

Rođen sam 1966. godine u Snagovu, Zvornik. Obrazovanje  SSS, 5. Stepen. Oženjen sam i otac sam dvoje djece, nastanjen sam u Gornjim Čaklovićima. Demobilisani sam kapetan Armije BiH, aktuelni predsjednik MO SDA Simin Han i zaposlen u ZR MOD Tuzla.

Zašto je SDA Vaš politički izbor?

SDA je moj politički izbor zato što je pod njenim vodstvom Republika Bosna i Hercegovina  stekla nezavisnost. SDA je dala veliki doprinos odbrani od agresije i čini velike napore da sačuva multietničku Bosnu i Hercegovinu. To je i više nego dovoljno razloga zašto sam dio te političke stranke.

Zašto bi glasači na predstojećim izborima trebali dati glas baš Vama? 

Posjedujem lidersko iskustvo koje sam stekao obnašanjem komandnih dužnosti u Armiji BiH tokom agresije na Bosni i Hercegovinu, kao i uspješno vođenje MO SDA Simin Han gdje obavljam dužnost predsjednika. Komunikativan sam i spreman za saradnju i istrajan sam u rješavanju problema i dostizanju postavljenih ciljeva.

Ukoliko Vas građani budu izabrali kao budućeg vijećnika u GV Tuzla, šta konkretno od Vas mogu očekivati? 

Građani mogu očekivati  da im kao vijećnik uvijek budem na usluzi za rješavanje problema u njihovoj lokalnoj zajednici. Zalagat ću se za bolje životno okruženje i osnaživanje lokalne zajednice. Posebno ću se zalagati za rješavanje aktuelnih problema u MZ Simin Han, a to su: neriješen sistem kanalizacije, izgradnja trotoara na dijelovima magistralnog puta gdje to nije urađeno, nepostojanje adekvatnih autobusnih stajališta, loši uslovi rada u ambulanti. Insistirat ću na boljoj opremljenosti osnovne škole, izgradnji Doma kulture, izgradnji igrališta za djecu, rješavanju putne infrastrukture i javne rasvjete u brojnim ulicama u ovoj mjesnoj zajednici, te stvaranju uslova i ambijenta u kojem će se otvarati radna mjesta za mlade. (Sponzorirano)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *