Mesud Pezer srebrni u Beogradu, dva puta rušio lični i bh. dvoranski rekord

Pezer srebrni u Beogradu, dva puta rušio lični i bh. dvoranski rekord

(Mesud Pezer u velikoj formi – Foto: Internet)

Trenutno najbolji bh. atletičar, bacač kugle Mesud Pezer, s rezultatom novog ličnog i bh. rekorda u dvorani, osvojio je drugo mjesto na 9. beogradskom mitingu koji se održava u okviru Svjetske srebrene serije.

Pezer je večeras dva puta rušio lični i bh. dvoranski rekord od 21.22 metra, kojeg je prije nešto manje od mjesec dana ostvario upravo u Beogradu.

Pezer je večeras u trećoj seriji bacio 21,34 metra, a nakon dvije serije u kojima je prestupio, u šestoj je bacio kuglu na daljinu od 21,42 metra.

Time se približio svom i apsolutnom rekordu Bosne i Hercegovine od 21,48 metara, koliko iznosi njegov rekord na otvorenom.

Prvo mjesto večeras je u Beogradu osvojio Novozelanđanin Tom Walsh s 21, 91 metar, a treći je bio Filip Mihaljević iz Hrvatske, koji je večeras bacio kuglu na dužinu od 21,18 metara.

Pezer je u subotu, s dužinom 20,75 metara osvojio naslov balkanskog dvoranskog prvaka u Istanbulu, a večeras je sva četiri ispravna hica imao duža od tog rezultata. Naime, večeras je u prvoj seriji bacio 20,89, a u drugoj 21,07 metara. (a)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *