Mesud Pezer predvodi bh. tim na 25. dvoranskom atletskom prvenstvu Balkana

Istanbulska arena Ataköy danas će biti poprište 25. balkanskog seniorskog dvoranskog prvenstva u atletici, na kojem će Bosnu i Hercegovinu predstavljati osam atletičara i tri atletičarke, a najzvučnije ime svakako je bacač kugle te bh. rekorder u dvorani i na otvorenom Mesud Pezer.Najbolji bh. atletičar, srednjeprugaš Amel Tuka, neće nastupiti na tom takmičenju, ali će BiH u discipline 800 metara predstavljati Abedin Mujezinović.

Zanimljivo je da će se prvi put ove godine na Balkanijadi, koja počinje u 14.00 i traje do 19.30 sati po lokalnom vremenu (12.00 do 17.30 sati po bh. vremenu), u 24 atletske discipline u obje konkurencije takmičiti i predstavnici Austrije, dok su gostujuće selekcije takmičari Uzbekistana i Kirgistana iz Azije.

BiH na tom će takmičenju predstavljati: Abedin Mujezinović i Jelena Gajić (800 m), Mesud Pezer, Kemal Mešić, Mediha Salkić i Gorana Tešanović (kugla), Osman Junuzović (3.000 m), Maid Redžić (vis), Dušan Babić, Stefan Ćuković (1.500 m) i Sedin Heco (troskok).

Spisak zemalja učesnika Balkanijade: Albanija, Armenija, Austrija, Azerbajdžan, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kipar RK, Gruzija, Grčka, Izrael, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Rumunjska, Srbija, San Marino, Slovenija, Turska i Ukrajina.

U istoj će dvorani sutra biti održan i Peti dvoranski Istanbul kup, na kojem će se u 12 disciplina takmičiti 138 atletičara i atletičarki iz 27 zemalja. (fag, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *