„Merhamet“ povodom Uskrsa podijelio 300 paketa ugroženim katoličkim porodicama

0
593

Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet” podijelilo je povodom katoličkog Uskrsa 300 prehrambenih paketa socijalno ugroženim porodicama u Sarajevu, Tuzli, Travniku, Mostaru, Maglaju i Goraždu, saopćeno je iz te organizacije.

Kao i svake godine, pakete je osigurao „Merhamet“ Njemačke.

Regionalni odbor „Merhameta“ Sarajevo je pakete danas podijelio, među ostalima, katoličkim porodicama u Župi Svetog Leopolda Mandića u naselju Briješće.

Župnik Josip Vajdner, kojem su uručeni paketi za katoličke porodice, zahvalio je za lijepi gest te naglasio da je “Merhamet” potvrdio da pomaže svima kojima je potrebna pomoć, bez obzira na vjeru i naciju.

– Zahvaljujući dobroti „Merhameta“, danas ćemo obradovati porodice u našoj župnoj zajednici koje su u najvećoj potrebi – kazao je Vajdner.

Direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Sarajevo Munib Bujak je izrazio zadovoljstvo što je „Merhamet“ danas obradovao sugrađane katoličke vjere na njihov najveći blagdan.

Povodom Uskrsa, socijalno ugroženim sugrađanima katoličke vjere pakete su podijelili i „Merhametovi“ regionalni odbori u Tuzli, Travniku, Mostaru Maglaju i Goraždu.

„Merhamet“ Njemačke u vrijeme uskršnjih praznika, uz pomoć velikog broja njemačkih i bh. donatora, organizira akciju “Kinderkarawane” (dječiji karavan), u kojoj je planirana podjela većeg broja paketa za djecu slabijeg imovnog stanja.

– Zbog ograničene slobode kretanja, zbog činjenice da djecu nije moguće okupiti po školama, vrtićima ili u bilo kojim drugim ustanovama, a naročito zbog činjenice da je koronavirus paralisao ekonomiju i da velikom broju ljudi gubitak posla, odlučili smo ove godine obezbijediti prehrambene pakete – kazao je direktor “Merhameta” Njemačke Nedim Kadirić.

“Merhamet” Njemačke prikupio je 12.000 eura i uplatio “Merhametu” za kupovinu prehrambenih paketa za socijalno ugrožene porodice širom BiH. (F, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here