Melborune ukrašen uoči novogodišnjih praznika

tržni centri, trgovi i ulice već ukrašene za praznike. Pojedine ulice su pretvorene u svjetlosne tunele sa osvijetljenim ukrasima.

0
235

Australski grad Melbourne, koji je do prošlog mjeseca bio najzatvoreniji grad na svijetu zbog niza ograničenja u borbi protiv širenja koronavirusa, počeo je pripreme za božićne i novogodišnje praznike, prenosi Anadolu Agency (AA).

Drugi najveći grad u Australiji do 22. oktobra je je izdržao 262 dana, odnosno gotovo devet mjeseci, ograničenja tokom šest zasebnih blokada od marta 2020. godine, što je najduže kumulativno zatvaranje bilo kojeg grada u svijetu.

Policijski čas, koji je bio na snazi od početka avgusta, ukinut je i potpuno vakcinisane osobe sada mogu da se okupljaju u gradskim pabovima, restoranima i frizerskim salonima.

U tom gradu su tržni centri, trgovi i ulice već ukrašene za praznike. Pojedine ulice su pretvorene u svjetlosne tunele sa osvijetljenim ukrasima.

Sydney i Canberra takođe su nedavno ukinuli karantine, nakon što su postigli visoku stopu vakcinacije.

Sveukupno, više od 58 posto Australaca je potpuno vakcinisano, a od početka pandemije je potvrđeno 1.882 smrtna slučaja povezana s COVID-om 19.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here