Mektić: “Zastupnici nisu radili ništa, treba svima obustaviti isplatu plate”!

0
351
Populista Mekić samo predlaže, a ništa konkretno ne učini (Foto: Arhiva)

Dragan Mektić zastupnik (SDS) u Parlamentu BiH kazao je da će na sljedećoj sjednici podnijeti pismeni zahtjev da se njemu i njegovim kolegama zastupnicima obustavi isplata plata jer u proteklom periodu nisu uradili ništa.

“Mislim da neću dobiti dovoljan broj ruku, vladajuća koalicija opstaje i ima interes da tu vlast drži samo zbog privatnih interesa, pojedinaca i pojedinih grupa”, kazao je Mektić za N1.

Kako je rekao, 18 godina je u različitim institucijama BiH i ima poruku za narod BiH:

“Dragi moj narode, o vama ne misli niko. U to sam se uvjerio. Sve su to privatni interesi i interesi lobija”.

Mektić je rekao da se ovaj saziv Parlamenta nije ozbiljno sastao još od konstituirajuće sjednice pred kraj 2018. ili početkom 2019. godine.

“Ne radimo ništa, preljavamo iz šupljeg u prazno, mlatimo praznu slamu. Ja sam govorio, ‘gospodo, ovo nema smisla. Ovo su sjednice zakazane samo forme radi. Nemamo nijedne ozbiljne tačke, samo uticaj vlage na kredenac. Sjednice sam napuštao, neću da učestvujem u neradu”, rekao je Mektić.

“Treba da nas bude sramota. Ne znam koga bih apelovao, kako bih pokrenuo inicijativu da vratimo pare, da nam se plate ne isplaćuju i usmjere u humanitarne svrhe dok ne dođemo u situaciju da počnemo ozbiljno da radimo i rješavamo egzistencijalna pitanja građana”, poručio je Mektić.(sb,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here