Mektić: Košarac pisao Ustav BiH bez entiteta a sad bi da priča o patriotizmu

Košarac pokušava okriviti opoziciju za rušenje srpskog jedinstva iako je opšte poznata stvar da su jedinstvo narušili Milorad Dodik i SNSD

0
136
Mektić smatra da Košarac nije moralna vertikala (Foto: Internet)

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, koji nije učestvovao u stvaranju Republike Srpske i koji je 2005. učestvovao pisanju Ustava Republike Bosne i Hercegovine, bez entiteta, nema moralno pravo da priča o patriotizmu, kaže Dragan Mektić, član Glavnog odbora SDS-a.

Kako se navodi u saopćenju, ‘uzaludni su pokušaji Košarca da se nametne kao nekakva moralna vertikala jer je, kaže Mektić, on izgubio i svaki lični i politički integritet’.

On kaže da se Košarac neosnovanim napadima na opoziciju dodatno kompromituje.

– On sada pokušava okriviti opoziciju za rušenje srpskog jedinstva iako je opšte poznata stvar da su jedinstvo narušili Milorad Dodik i SNSD. To smo vidjeli i juče kada je SNSD-ov Zoran Tegeltija sazvao sjednicu Vijeća ministara i doveo u pitanje sve zaključke NSRS koji su doneseni povodom nametanja Inckovog zakona – napominje Mektić.

On kaže da SDS ima svoju politiku kojoj je glavni cilj zalaganje za interese Republike Srpske i da neće slijediti politiku SNSD, što traži i priželjkuje Staša Košarac.

– Nama je potpuno jasno do čega su SNSD i Dodik doveli Srpsku, u kojoj je ekonomska situacija sve gora i koju mladi ljudi napuštaju. Nama ne pada na pamet da pratimo takvu politiku. SDS će uvijek braniti interese RS, ali to ne znači da se naši i SNSD-ovi interesi poklapaju, pogotovo jer se kod njih više radi o privatnim interesima i koristoljublju – kazao je Mektić.

Komentarišući rezultate rada Staše Košaraca na čelu Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Mektić kaže da je on poljoprivredne proizvođače i prehrambenu industriju doveo u veoma tešku situaciju.

– Košarac je svojim mjerama doveo do toga da se opozove izvoz na strana tržišta, a nije stvorio nikakve kapacitete za pomoć poljoprivrednicima i privredi – naglasio je Mektić, stoji u saopćenju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here