Mektić: Afera Respiratori će pasti

0
532

Dragan Mektić, bivši ministar ministar sigurnosti i aktuelni poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH, tokom gostovanja na Face TV sinoć je izjavio da se Tužilaštvo BiH bavi samo Sarajevom, te naglasio kako je četiri puta manje optužnica u RS-u nego u FBiH, kao i to da nema niti jedna istraga u Livanjskom kantonu!

– U kantonima sa “hercegovačkom” većinom samo je devet istraga (koje vodi Tužilaštvo BiH), ustvrdio je Mektić tokom gostovanja u Centralnom dnevniku.

– Znači, imamo politički dil, politički uticaj na koji je svjesno pristala tužiteljica Gordana Tadić! Ona se “vrti” oko Sarajeva i do Zenice i samo tu promptno djeluje! Dodik i Čović kontrolišu pravosudni sistem, izgurali su Bakira!

– Znam da bi i Bakir kontrolisao, ali ne može! Postoji mehanizam dominacije nad Gordanom Tadić i preko nje, njih dvojica, uspijevaju da kontrolišu sve procese koji se odvijaju u Tužilaštvu! Gdje predmet Pavlović Banke gdje je Dodik oprao million i 700 hiljada maraka?! Pandora?

– Ništa neće biti od afere Respiratori, ne daje Tužilaštvo dovoljno dokaza, nema tog suda koji će presuditi ako nema dovoljno dokaza! Tadićka, iako ne smije, priznaje da je ona izabrala tužioce!

– Tužilaštvo je naopako krenulo, ništa ozbiljno u ovom slučaju nisu uradili! Ta tri tužitelja koji rade na slučaju imaju iza sebe propale predmete koje bi i student treće godine Pravnog fakulteta pretvorio u pravnu optužnicu! Jedan tužilac je upropasti aferi “Potkivanje”, drugi tužbu “Diplome”, treći optužnicu “Sportske kladionice”.

– Zašto Tužilaštvo nije pokrenulo slučaj, aferu “Poljska bolnica-Šatori”? Tu sada ovce pasu, to je šator, najveća budalaština je kada Tadićka kaže da niko nije podnio prijavu, to je obmana i aferu Raspiratori su pokrenuli mediji! Sada se peru,vraćaju bolnicu, a MUPRS uzima dokaze sebi!

– HNS je dao podršku Gordani, zašto će partija davati podršku tužiocu?! Pitanje za Gordanu: zašto nikada nije ni pokušala istražiti aferu Aluminij Mostar?!

– Državno tužilaštvo je trebalo preuzeti od Okružnog suda Banjaluka aferu “Poljska bolnica”!

– Bakirove izjave su direktan pritisak na rad Tužilaštva! Kada Tužilaštvo uvidi da je upalo u probleme, predmet ide u ladicu, mirovanje…

– Dodik me prisluškuje, dobio sam informacije da to radi! Prisluškivao sam i ja njih ali nikada privatno, samo su neki od Mektićevih odgovora Senadu Hadžifezjzoviću, odnosno izjava poslanika SDS-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here