Mejdan 23. februara domaćin košarkašima BiH i Crne Gore

Prema današnjem dogovoru okupljanje reprezentacije u Tuzli je planirano za 19. i 20. februar, a utakmica se igra 23. februara u sali SKPC „Mejdan“ u Tuzli.

0
230
Zmajevi će u Mejdanu imati veliku podršku (Foto: Arhiva)

Tuzla će biti domaćin naredne kvalifikacione utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Crne Gore u okviru VI kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u košarci, potvrđeno je na današnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića i ministrice kulture, sporta i mladih Ivane Mijatović sa predstavnicima Košarkaškog saveza BiH i Sportskog saveza Tuzlanskog kantona.

Utakmica će biti održana 23. februara u velikoj dvorani SKPC „Mejdan“.

„Uvijek i sa velikim ushićenjem dočekujemo naše reprezentativce, bilo o kojem sportu da se radi, a imajući u vidu da je Tuzla posebno poznata kada je u pitanju podrška i atmosfera na košarkaškim utakmicama, te važnost samog duela, domaćinstvo ovog susreta nam čini posebnu privilegiju. Kao što je to bio slučaj i do sada Košarkaški savez može računati na našu podršku, kako u finansijskom, tako i u drugim aspektima organizacije ovog meča“, kazao je danas premijer Halilagić.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Amer Čolan je istakao poseban značaj utakmice koja će biti održana u Tuzli.

„Pred nama je težak zadatak. Imajući u vidu rezultat iz Crne Gore, ovdje nam treba pobjeda od barem 20 poena prednosti, čime bismo pred odlazak u Mađarsku jednom nogom bili na Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Filipinima, Indoneziji i Japanu. Zbog toga nam je izuzetno značajna podrška Kantonalne vlade“, kazao je Čolan.

Prema današnjem dogovoru okupljanje reprezentacije u Tuzli je planirano za 19. i 20. februar, a utakmica se igra 23. februara u sali SKPC „Mejdan“ u Tuzli.

Podsjetimo, u grupi K drugog kruga kvalifikacija Francuska i Litvanija imaju po 18 bodova, Crna Gora 16, BiH i Mađarska po 15, Češka Republika 13. Plasman na Mundobasket ostvarit će tri prvoplasirane selekcije.

Današnjem sastanku prisustvovao je i generalni sekretar Sportskog saveza TK Jadran Lasetović, koji će, s obzirom na ulogu Saveza u organizaciji susreta, biti i direktor utakmice. (OITK)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here