Međunarodni predstavnici u obilasku kampa Lipa

Šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler, ambasadori Njemačke i Austrije u našoj državi, te brojni predstavnici međunarodnih organizacija stigli su na lokalitet Lipa kod Bihaća, gdje će se i sami na terenu uvjeriti u životne i boravišne uslove više stotina migranata i izbjeglica.

Njima su se u ovom obilasku pridružili i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić, zatim predstavnici Službe za poslove sa strancima i premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić.

Delegacija bi, kako saznajemo, danas trebalo da se sastane i sa gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem, a sastanak će biti zatvoren za javnost.

Već nekoliko dana, od trenutka kada je Služba za poslove sa strancima BiH preuzela upravljanje kampom Lipa, novinarskim ekipama nije dozvoljen ulazak u prostor samog objekta.

U ovom trenutku veći dio migranata smješten je u šatore koje su postavili pripadnici Oružanih snaga BiH. Juče je, kako saznaje reporter BHRT-a, počelo postavljanje dodatnih pet šatora kako bi se i one osobe koje još nemaju smještaj sklonile na sigurno.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *