Meč Bugarska – BiH danas otvaraju Fatić i Kuzmanov

U 13 sati prvi će na teren izaći Nerman Fatić, 204. igrač na ATP listi, koji će za protivnika imati Dimitra Kuzmanova (ATP 225)
Meč Bugarska - BiH danas otvaraju Fatić i Kuzmanov

(Kuzmanov i Fatić prvi će na teren – Foto: Agencije)

U bugarskom gradu Burgasu, danas počinje teniski meč Prve svjetske grupe Davis Cup-a između domaće selekcije Bugarske i Bosne i Hercegovine. U 13 sati prvi će na teren izaći Nerman Fatić, 204. igrač na ATP listi, koji će za protivnika imati Dimitra Kuzmanova (ATP 225).

Naš teniser kotira kao blagi favorit zbog boljeg rankinga, ali treba uzeti u obzir da Bugari igraju na svom terenu i da će imati podršku publike.

U drugom meču singla igrat će Damir Džumhur (ATP 147.) i Janaki Milev (ATP 550.). U ovom susretu Džumhur je izraziti favorit i treba očekivati njegovu pobjedu, naš stručni štab se nada i ukupnoj pobjedi i ostanku u ovom rangu takmičenja u Davis Cupu.

U nedelju, 4. februara, po Davis Cup pravilma takmičenja program će početi igrom parova u kojima će se sastati Mirza Bašić i Tomislav Brkić, koji će za protivnike imati Aleksandera Donskog i Aleksandra Lazarova.

Odmah poslije igre parova nastupiti će dva prva reketa oba tima, Damir Džumhur i Dimitar Kuzmanov. Zadnji, peti meč u susretu Bugarska -BiH, biti će meč između Nermana Fatića i Janaki Mileva.

Mečevi u subotu i nedjelju počinju u 13.00 sati. (A)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *