Matejev otac otkrio kako napreduje potraga, a jedan detalj zabrinuo je sve

– Policija me u petak nazvala i tražila da im potvrdim je li Matej imao bijele ili plave tenisice. Imao je bijele koje su sa strane imale plavo slovo V. Ja sam im proslijedio fotografiju tenisica kakve je imao i Matej, jer ja imam iste takve. On je nosio broj 44/45 ovisno o modelu, a ja nosim broj veće. Pitali su me to zato što su tijekom potrage našli plave tenisice – ispričao nam je u subotu prijepodne Nenad Periš.

To je jedan od pokazatelja da policija provjerava svaki mogući trag i predmet u potrazi za nestalim Splićaninom, ali u subotu je bilo vidljivo da je intenzitet potrage smanjen iako plovila policije i žandarmerije i dalje patroliraju dijelom kod ušća Save u Dunav, ali policajci pregledavaju i obalni pojas.

– Ja sam i u subotu bio na mjestu potrage i uvjerio sam se da i dalje tragaju za Matejom. Ja ih ne pitam pojedinosti, pa ih tako nisam pitao ni gdje i kad su našli te plave tenisice, kao ni za vezicu tenisica koja je nađena. Što se tiče opuška, mogu samo reći da Matej nije bio pušač – kazao nam je Nenad Periš.

Međutim, ako je na opušku izuzet trag DNK, policija koja sada ima sekvencioniran DNK Nenada Periša može ustanoviti poklapa li se taj trag sa Matejevim.

I dok svi iz društva s kojim je Matej bio u Beogradu ne žele kontaktirati s medijima, doznali smo da su dvojica od šestorice mladića koji su bili u Beogradu s Matejom braća Miro i Vinko Bokšić. Miro Bokšić ostavio je i svoj broj za kontakt, ali ne odgovara na pozive, dok s Vinkom Bokšićem također nismo uspjeli stupiti u kontakt.

Nedaleko od stana gdje živi u Zagrebu Matej je parkirao svoj Audi A4 prije nego su unajmili kombi i krenuli za Beograd. Prije povratka sreli su se s Matejevim ocem, s njima je policija u Beogradu obavila razgovore i poligrafski ih testirala i zaključila da nema nikakva razloga da im ne dozvoli povratak u Hrvatsku, prenosi Oslobođenje

S obzirom na to da je i premijer Andrej Plenković izjavio da poznaje Matejova oca Nenada, te da od trenutka kad je doznao za nestanak njegova sina prati što se poduzima da ga se pronađe, Nenada Periša pitali smo je li on i osobno kontaktirao s premijerom Plenkovićem: “Ne, nismo se čuli, mislim da za takvo nešto nema ni potrebe. Ja sam uvjeren da policija u Srbiji poduzima sve da se Matej pronađe, zahvalan sam im na svemu što čine. Ja u te političke polemike ne želim ulaziti.”

Ono što je ključno i na što zasad nema odgovora je što se dogodilo i zašto je Matej napustio Gotik 30. prosinca u 1.20 i društvo s kojim je bio tu večer. Nije ponio ni jaknu što ukazuje na to da se namjeravao vratiti u klub. Posljednja ga je snimila kamera restorana “Sava Nova” na šetnici uz Savu i to samo djelomično jer prvenstveno snima perimetar terase. Na temelju ostalih snimaka nadzornih kamera i po baznim stanicama mobitela rekonstruirano je njegovo kretanje.

Ali, ostaje misterij tih 17 sati od trenutka Matejova izlaska iz “Gotika” dok trenutka kad njegovi prijatelji dolaze u policiju i prijavljuju njegov nestanak. Dotada je Mateja na mobitel više puta zvao otac, a na dan nestanka s Matejom je razmijenio devet poruka, prenosi Jutarnji.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *