Matej Periš bit će sahranjen danas u Splitu

Matej će biti sahranjen tamo gdje je pokopan i njegov najbolji prijatelj, koji je poginuo na motoru nekoliko mjeseci prije Matejevog nestanka

0
343

Teško je riječima opisati koliku tugu i bol u ovim trenucima osjeća porodica tragično preminulog Mateja Periša (27). Stoga je i razumljivo što je njegov tata Nenad Periš zamolio medije i javnost da se suzdrže od dolaska na pogreb njihovog voljenog sina i brata.

Kako piše Blic, Periš će biti sahranjen danas na groblju Lovrinac u Splitu. Porodica će uoči pogreba primati izraze saučešća, dok će nakon sahrane biti održana misa u crkvi svetog Marka na Neslanovcu.

Matej će biti sahranjen tamo gdje je pokopan i njegov najbolji prijatelj, koji je poginuo na motoru nekoliko mjeseci prije Matejevog nestanka.

Ipak, svi oni koji osjećaju da se žele oprostiti od mladog Splićanina čija je nesretna sudbina ujedinila regiju moći će to napraviti u ponedjeljak navečer u centru grada.

Kako piše Slobodna Dalmacija, njegova ekipa – kolegice, kolege i brodari, spremaju veliki oproštaj u samom srcu Splita.

Napravit će špalir (op.a., postrojenje) s brodicama u blizini splitske Trajektne luke. Trajekti koji će se u tom trenutku zateći u blizini trebali bi zatrubiti u spomen na Matejevu ‘ultimu partenzu’ (op.a., posljednji polazak).

Na ovaj simboličan način žele odati počast Mateju, a sve bi se trebalo odvijati u ponedjeljak navečer nakon što sunce zađe.

Ovime će se tako od Periša moći oprostiti svi njegovi sugrađani, koji su sa strepnjom i nevjericom, ali i nadom, proteklih pet mjeseci iščekivali ishod potrage za Splićaninom, koji je inače radio kao skiper.

“Osjetili smo da to trebamo napraviti, a sigurni smo da bi i on to volio nakon tisuća i tisuća poruka i lijepih riječi koje su mu na društvenim mrežama ostavljali njegovi Splićani, kao i građani diljem zemalja regije. Svatko tko želi neka sutra navečer dođe u grad. Želimo ga dostojanstveno ispratiti, u nadi da će zauvijek biti tu među nama i gledati nas s nekog boljeg i ljepšeg mjesta. Hvala mu što je bio prijatelj kakvog smo samo poželjeti mogli. Nitko od nas nikad ga neće zaboraviti”, rekao je jučer jedan od prijatelja Mateja Periša.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here