Mašić: Dodik će možda azil potražiti u Mađarskoj!

"Čovjek ima elementarne probleme jer ne može da objasni porijeklo svoje imovine, a kamoli nešto drugo, a djeca su mu milioneri, koji također ne znaju da objasne otkud novac", naveo je Mašić
milorad dodik
(Milorad Dodik – sve manje razmišlja o odcjepljenju, a sve češće o sankcijama – Foto: Arhiva)

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Damir Mašić (SDP) poručio je da nije isključeno da predsjednik RS Milorad Dodik potraži azil u Mađarskoj.

Na pitanje šta Dodik želi u ovom trenutku, Mašić ističe da on prije svega želi spasiti svoju slobodu.

On je trenutno stjeran u jedan čošak, što od pravosudnih organa, međunarodne zajednice, ali i javnosti. Čovjek ima elementarne probleme jer ne može da objasni porijeklo svoje imovine, a kamoli nešto drugo, a djeca su mu milioneri, koji također ne znaju da objasne otkud novac“, naveo je.

Naglasio je da paralelno održava odnose sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom pripremajući potencijalno svoj azil.

Nemojte zaboraviti da se bivši premijer Makedonije, kojeg terete organi u toj zemlji, upravo nalazi u Mađarskoj. Način na koji se Dodik ponaša, po meni, ne vidim drugačiji način, ako on ovako nastavi, on jedino može završiti u zatvoru ili azilu“, kazao je Mašić u emisiji “Jutro za sve” na BHRT-u.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *