Mark Zuckerberg saopštio: Facebook će se zvati Meta!

Naziv Meta zasnovan je na Zuckerbergovim ponovljenim referencama o “metaverzumu” i “Horizontu” kao nazivu za Facebook.

0
306
Nema više Facebooka, sad je Meta, rekao je Zuckerberg (Foto: Internet)

Mark Zuckerberg saopštio je večeras da je kompanija Facebook zvanično promijenila ime, zvat će se – Meta.

Zuckerberg je najavio promjene prošle sedmice i da će firma doživjeti rebrending, pa će se tako kompanija koja u vlasništvu ima i Instagram i WhatsApp zvati Meta.

Za sada nema više informacija o tome koliko se radilo na promjeni naziva – kada je do javnosti došla vijest o rebrendiranju, mediji su prenijeli da novo ime nije bilo poznato čak ni zaposlenima u kompaniji.

Naziv Meta zasnovan je na Zuckerbergovim ponovljenim referencama o “metaverzumu” i “Horizontu” kao nazivu za Facebook.

“Vjerujem da je metaverzum sljedeće poglavlje interneta, kao i naše kompanije. Baziramo se na tehnologiji koja pomaže spajati ljude jedne s drugima. Danas nas vide kao društvenu mrežu, ali u osnovi svega je da mi spajamo ljude. Metaverzum je sljedeća granica, teleportirati se bilo gdje, moći iskusiti što god želite, s kime god želite, u bilo kojem trenutku. Zajedno možemo stvoriti cijelu novu platformu i stvoriti jednu novu kreativnu ekonomiju, u kojoj ćete stavljanjem naočala na glavu moći ući u novi svijet. Aplikacije se neće promijeniti, sve će ostati isto, ali metaverzum će biti u centru naših aktivnosti”, objasnio je Zuckerberg.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here