Maloljetnik koji je pucao u lukavačkoj školi prebačen u Sarajevo

Nakon jučerašnjeg nemilog događaja u Osnovnoj školi Lukavac Grad, nadležni organi nastavljaju istragu i preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Vlasti Federacije Bosne i Hercegovine i Tuzlanskog kantona najavljuju efikasniju borbu protiv maloljetničke delinkvencije, a struka podsjeća da su im prošle godine predlagali konkretne mjere.

Maloljetnik G.M. koji je juče u Lukavcu teško ranio nastavnika u osnovnoj školi, prebačen je na dječju psihijatriju u Sarajevu, izvještava Al Jazeera Balkans.

Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Tuzlanskog kantona najavljuju efikasniju borbu protiv maloljetničke delinkvencije, a struka podsjeća da su im prošle godine predlagali konkretne mjere.

Ranjeni nastavnik engleskog jezika Nedim Osmanović, prema informacijama sa Univerzitetsko-kliničkog centra u Tuzli, sinoć je skinut sa respiratora.

Pacijent N.O. samostalno diše, svjestan je i trenutno stabilan, ali je njegovo zdravstveno stanje i dalje izuzetno teško. U toku dana planirano je obavljanje dodatnih dijagnostičkih radnji – rečeno je u UKC Tuzla.

Službenici Uprave policije MUP-a TK po nalogu nadležnog suda i Kantonalnog tužilaštva TK jučer su pretresli kuću maloljetnog djeteta, a potom lišili slobode njegovog oca.

S djetetom iz Lukavca, u skladu sa zakonskog regulativom, postupaju nadležne službe socijalne zaštite i relevantne medicinske ustanove. Također u skladu sa zakonskim procedurama, eventualno i nadležni sud u vanparničnom postupku. Više informacija o tome Tužilaštvo ne može saopćiti (dijete ne može biti izloženo krivičnom progonu) jer postoje zakonske procedure postupanja. Otac djeteta je danas predat u nadležnost Tužilastva, osumnjičen je za dva krivična djela, te će se ispitati i poduzet će se dalje mjere u odnosu na njega, najvjerovatnije će biti predložena mjera pritvora – navodi glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Zbog jučerašnjeg slučaja okončana je školska godina na području Tuzlanskog kantona. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *