Malkočević, Vejzović i Vikalo ostvarili lične rekorde u Austriji

Vejzović je u trci na 100 metara osvojio četvrto mjesto sa rezultatom 10:53 što je drugi rezultat svih vremena u BiH u ovoj disciplini

0
68
Tuzlanski atletičari s direktoricom kluba, Kadom Delić Selimović (Foto: AK Sloboda-Tehnograd)

Članovi Atletskog kluba “Sloboda-Tehnograd” Rusmir Malkoćević, Hajrudin Vejzović i Edhem Vikalo istrčali su lične rekorde na Međunarodnom atletskom mitingu “Raiffesen Austria Open” u Eisenstadtu.

Malkoćević je u trci na 400 m prepone osvojio drugo mjesto sa rezultatom 51,48 sekundi, Vejzović je u trci na 100 metara osvojio četvrto mjesto sa rezultatom 10:53 što je drugi rezultat svih vremena u BiH u ovoj disciplini, dok je Edhem Vikalo istrčao svoj najbolji rezultat u trci na 100 sa vremenom 10:72, saopćeno je iz AK Sloboda – Tehnograd.

Edhem Vikalo već sustra putuje na prvenstvo Balkana za juniore koje se 12. i 13. juna održava u Istanbulu, gdje će nastupiti u disciplinama 100 i 200 metara.

Prema Kalendaru takmičenja Atletskog saveza BiH za 2021. godinu u subotu će takmičari tuzlanskog kluba nastupiti na Prvenstvu BiH za pionire u Zenici, dok će juniori i seniori u nedjelju nastupiti na Međunarodnom atletskom mitingu Novi Grad u Sarajevu, saopćeno je iz AK “Sloboda-Tehnograd”.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here