“Mali raspust” za učenike i nastavnike TK

Učenici i nastavnici će, tako, zahvaljujući spajanju vikenda, te prvomjaskih i bajramskih praznika imati "mali raspust"

0
387
poruka skole dojava bombe rs policija istraga
(Foto: Ilustracija)

Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona odlučilo je da nastava u školama na području Tuzlanskog kantona bude nastavljena u četvrtak 5. maja.

Učenici i nastavnici će, tako, zahvaljujući spajanju vikenda, te prvomjaskih i bajramskih praznika imati “mali raspust”

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavijestilo je javnost u Federaciji Bosne i Hercegovine da je Zakonom o praznicima, koji se na osnovu Uredbe sa zakonskom snagom o preuzimanju i primjenjivanju saveznih zakona, odnosno Zakona o potvrđivanju uredbi sa zakonskom snagom, primjenjuje kao federalni zakon, određeno da je Prvi maj – Međunarodni praznik rada i da se obilježava dva dana (1. i 2. maja), prenosi Anadolu Agency (AA).

Istim zakonom je propisano da ukoliko jedan od dana u koje se slavi Prvi maj padaju u nedjelju, praznikom se smatra prvi naredni dan poslije ta dva dana.

U skladu s navedenim, a s obzirom da 1. maj 2022. godine pada u nedjelju, iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike obavještavaju javnost da su neradni dani u Federaciji Bosne i Hercegovine nedjelja 1. maj, ponedjeljak 2. maj i utorak 3. maj 2022. godine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here