‘Mala liska’ za Remiru Osmanović, večeras predstava ‘Sjećaš li se Doli Bel’

0
365

U okviru 17. Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska”, Narodno pozorište Tuzla u ponedjeljak navečer predstavilo se pozorišnim komadom “Putovanje” Vahida Klopića, u režiji Midhata Kušljugića.

Glumici Remiri Osmanović Stručni žiri festivala dodijelio je “Malu lisku”, nagradu za najboljeg glumca/glumicu večeri.

“U Narodnom pozorištu Tuzla prošle godine sam obilježila 25 godina umjetničkog rada ovom predstavom. Jako mi je drago da sam dobila ovu divnu Lisku. Mi svi glumci radujemo se nagradama, jedna od tih dragih nagrada je svakako i ova Liska. Nekad ili niste u podjeli ili nešto slično pa niste u prilici dobiti nagradu, a sada se posrećila ta koincedencija da obilježim jubilej ovom predstavom i da ona dođe u Mostar u ovo ružno vrijeme. Time mi je ova nagrada još mnogo veća i draža. Rado ću je postaviti na zid i radovati se da je čuvam za uspomenu“, istakla je glumica Osmanović.

Osim dobitnice “Male liske” glumice Remire Osmanović, u predstavi igra i Midhat Kušljugić koji je režirao predstavu, te glumac Milenko Iliktarević. Izvedbi je prisustvovao i autor predstave Vahid Klopić, te direktor Narodnog pozorišta Tuzla Mirza Ćatibušić.

Posljednje takmičarske večeri festivala na rasporedu je predstava “Sjećaš li se Doli Bel” autora Abdulaha Sidrana, u režiji Kokana Mladenovića, nastala u produkciji Kamernog teatra 55 iz Sarajeva, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here