Mačak vraćen vlasnicima nakon što je nestao prije 12 godina. Kuda je lutao?

Jedne je noći mačak izašao prošetati i nije se vratio. Angelo i Shelly Castellino, koji su svojeg mačka tad i mikročipirali, rekli su kako je on bio sklon avanturama, puno je vremena provodio vani, a u kuću se vraćao koristeći pseća vratašca
Mačak vraćen vlasnicima nakon što je nestao prije 12 godina, pronađen 350 km od kuće
(Screenshot: Facebook)
Mačke koje izlaze van kuće uvijek su u opasnosti, a jedna od njih je da se više nikada ne vrate. Tako je započela priča mačka Buttersa, koji je nestao prije 12 godina. Njegovi vlasnici, koji su tada živjeli u San Diegu, vjerovali su da im je ljubimac nastradao.

Jedne je noći mačak izašao prošetati i nije se vratio. Angelo i Shelly Castellino, koji su svojeg mačka tad i mikročipirali, rekli su kako je on bio sklon avanturama, puno je vremena provodio vani, a u kuću se vraćao koristeći pseća vratašca.

“Tražili smo ga, ali nije mu bilo traga. Pretpostavili smo da ga je ubio neki kojot, jer je u blizini bio kanjon. Bili smo jako žalosni misleći da je mrtav, ali to smo jednostavno prihvatili”
, rekao je Angelo za Pet helpful.

Obitelj se kasnije preselila u Settle, a s njima je otišao u Buttersov brat Barnacles. Godine su prolazile, a onda im je prije dva tjedna zazvonio telefon, prenosi Index.hr.

Pogledajte VIDEO

“Najprije sam se mislio ne javiti, jer sam bio uvjeren da je to jedan od onih lažnih poziva. No, kad su me ponovno nazvali, moja se žena javila. Rekli su joj da su pronašli Buttersa. Mislio sam da se netko šali, ali onda sam shvatio da ti ljudi znaju njegovo ime. Kad su rekli da zovu iz azila za napuštene životinje, shvatio sam da govore istinu“, rekao je.

Gdje je mačak bio? Posvuda, čini se. Pronađen je kako luta mjestom Blytheom, koje je oko 350 kilometara udaljeno od grada iz kojeg je nestao. Otkriveno je kome pripada kad ga je jedan čovjek primijetio na ulici, a onda provjerio ima li čip. Iznenadio se videći da ga ima pa je stupio u kontakt s mačkovom obitelji. Oni su došli po njega i odveli ga u svoj novi dom. (FB)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *