Lukavac: Povećanje sigurnosti na željezničko-cestovnim prelazima

Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine obavještavaju javnost da će u utorak 09.05.2023. godine pustiti u rad dva nova automatska uređaja za regulisanje saobraćaja sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima na dva željezničko-cestovna prelaza u Gradu Lukavcu.

U 12 sati u rad će biti pušten automatski uređaj za regulisanje saobraćaja sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima na željezničko – cestovnom prelazu Bistaračka ulica u km 11+242 željezničke pruge Tuzla – Doboj, odnosno, u ulici 8. marta u Lukavcu.

U 12:30 sati u rad će biti pušten automatski uređaj za regulisanje saobraćaja sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima na željezničko – cestovnom prelazu Bistarac u km 9+078 željezničke pruge Tuzla – Doboj, odnosno, u naselju Bistarac u Lukavcu.

Puštanje u rad ovih modernih uređaja, doprinijet će povećanju sigurnosti u odvijanju željezničkog i cestovnog saobraćaja i podići nivo sigurnosti na željezničko-cestovnim prelazima.

Svi učesnici u saobraćaju dužni su poštovati postavljenu cestovnu i željezničku signalizaciju na mjestu ukrštanja u nivou željezničke pruge i ceste. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *