Ludnica u Mejdanu: Fešta obojena crveno-crnim bojama (Foto)

Sloboda je među nekoliko klubova u BiH kojima je uspjelo da odbrane trofej Kupa BiH, a to je već uspjeh koji treba priznati i nagraditi

0
262

Nakon što su EHF suci Jović i Arnautović odsvirali kraj finalne utakmice Kupa BiH između Slobode i Vogošće PH (27:22), uslijedilo je očekivano veliko slavlje.

Prelazni i trofej u trajnom vlasništvu kapitenu Slobode Emiru Suhonjiću predao je Mensur Sinanović, potpredsjednik RS BiH.

“Kup je naš, kup je naš, kup je naš…”, pjevalo se u maloj dvorani Mejdana, radio “vrtuljak”, grlili su se momci koji su 60 minuta vodili bespoštednu borbu.

Sloboda je među nekoliko klubova u BiH kojima je uspjelo da odbrane trofej Kupa BiH, a to je već uspjeh koji treba priznati i nagraditi, tim više što je Tuzla željna trofeja, pobjeda, fešti ovog tipa.

I “golubarnik” Mejdana bio je, unatoč zabrani okupljanja većeg broja osoba, dupke pun, ako već dvorana nije smjela biti. I gore se slavilo, a može se tek zamisliti kako će biti večeras u tuzlanskim kafićima “Sloboda”, “Centar”, “Kapija” i drugim gdje se okupljaju sportisti i njihovi fanovi.

Pogledajte fotografije našeg snimatelja Darka Zabuša, koje svjedoče o tome kako se slavilo na parketu Mejdana, nakon završetka finala KUpa BiH.

Da podsjetimo na rezultate Final Foura Kupa BiH u Tuzli:

POLUFINALE:

Gračanica – Vogošća Poljine Hills 25:26
Sloboda – Izviđač CO (Ljubuški) 29:25

FINALE:

SLOBODA  – Vogošća Poljine Hills 27:22 (12:13) (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here