“Lucifer” početkom sljedeće sedmice stiže na Balkan

Prema dugoročnim prognozama, u julu nas očekuju iznadprosječne temperature

Srbijanski meteorolog Ivan Ristić kaže da će Balkan idući tjedan zahvatiti velike vrućine, u nekim područjima ovog dijela Europe živa će se popeti do 37 Celzijevih stupnjeva, a do kraja mjeseca možemo očekivati paklenih 40 stupnjeva.

Već početkom sljedećeg tjedna osjetit ćemo udar “Lucifera”, kako su nazvali anticiklonu, koja iz Afrike ide prema Balkanu, piše Slovenia Posts.

Početkom sljedećeg tjedna očekuje nas toplinski val s temperaturama od 32 do 37 Celzijevih stupnjeva, rekao je Ristić. Dodao je da na mjestima gdje ima dosta vlage u zraku možemo očekivati ​​i nevrijeme.

Prema dugoročnim prognozama, u srpnju nas očekuju iznadprosječne temperature, u drugoj polovici mjeseca mogle bi prijeći i 40 Celzijevih stupnjeva, a kraj toplinskog vala očekuje se krajem mjeseca, prenosi N1 Hrvatska.

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) također predviđaju visoke temperature te je na snazi upozorenje za dobar dio Hrvatske.

Zbog toplinskog vala je uključen crveni Meteoalarm za splitsku regiju. Očekuje se da će maksimalne temperature ići do 33 stupnja.

– Poduzmite mjere, očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe, djecu i starije. Postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih tijela. Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama, savjetuju iz DHMZ-a.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *