Lučića će savjetovati druga pratilja Miss Planete Zemlje BiH

0
90

Samo nekoliko dana nakon što je imenovan na mjesto ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, Miloš Lučić, koji je već izazvao pažnju javnosti detaljima iz svoje biografije, počeo je mandat “ambiciozno”.

Naime, Lučić će u svoj tim uvrstiti Marinu Ševkušić, nekadašnju prvu pratilju MIss planete zemlje, koja će biti zadužena da savjetuje državnog ministra.

Prema nepotvrđenim informacijama, Ševkušić je jedno vrijeme radila u Ministarstvu vanjskih poslova BiH, i to u kabinetu Igora Crnadka, gdje je, navodno, bila sekretarica.

Ševkušić se godinama uspješno bavila modelingom i manekenstvom. To potvrđuju i fotografije koje objavljuje na društvenim mrežama.

Osim Ševkušić, sa ministrom Lučićem će raditi i nesuđeni ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Mlađen Božović koji je danas, imenovan za šefa kabineta Miloša Lučića.

Lučić je, podsjetimo, imenovan sa 22 glasa “za”, 15 “protiv” i jednim uzdržanim. Time je, nakon nekoliko mjeseci “kašnjenja”, konačno popunjeno Vijeće ministara BiH u novom sazivu

Podsjetimo, Lučić, kojeg na funkciju ministra predložio DNS, priznao je da je ponavljao četvrti razred srednje škole jer je “imao problem s jednim profesorom”, dok je studij okončao nakon 12 godina.(rsa,tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here