Lovrić: Očekujem dobre rezultate na Balkanskom i Evropskom prvenstvu (Foto)

Jedna od najboljih stonoteniserki BiH za portal TuzlaLIVE govorila je o predstojećim takmičenjima i njenim očekivanjima

0
570

Lijepa vijest dolazi iz Stonoteniskog kluba “Kreka”: igrači ovog kluba Ema Lovrić i Amar Isabegović pozvani su u Juniorsku reprezentaciju BiH koja će nastupiti na Balkanskom prvenstvu u bugarskom gradu Albeni, od 22. do 27. juna.

Ema Lovrić: Očekujem dobre rezultate na Balkanskom i Evropskom prvenstvu (Foto: Arhiva)

Ema Lovrić će nastupiti u juniorskoj konkurenciji i na Evropskom prvenstvu u Varaždinu od 18. jula do 2. augusta.

Jedna od najboljih stonoteniserki BiH za portal TuzlaLIVE govorila je o predstojećim takmičenjima i njenim očekivanjima.

Član sam reprezentacije Bosne i Hercegovine od svoje 12 godine – kadetske i juniorske. Državu Bosnu i Hercegovinu, grad Tuzlu i svoj klub sam predstavljala na mnogim turnirima širom Europe i Balkana. Svakom igraču je jedan od najvećih ciljeva dobiti poziv za reprezentaciju svoje države. Neopisivo sam sretna zbog poziva, što za mene, prije svega, predstavlja veliku čast. Ponosna sam i sretna – kaže Ema Lovrić.

Zahvaljuje se selektorki ženske juniorske reprezentacije, Ameli Mujezinović, koja je pozivom u reprezentaciju pokazala da cijeni Emin rad i trud.

Nadam se da ću jednog dana biti i standardna članica i seniorske reprezentacije. U kadetskoj sam uvijek davala sve od sebe, a tako ću nastaviti i dalje – napominje mlada igračica STK “Kreka”.

Amar Isabegović, trener Goran Rajčić i Ema Lovrić (Foto: Klub)

Što se tiče predstojećih međunarodnih takmičenja, obećava da će dati maksimum u dresu sa državnim grbom.

Na Balkanskom i Evropskom prvenstvu očekujem dobre rezultate. Za ova takmičenje se spremamo duži period s trenerom Goran Rajčićem i suigračima iz kluba Dianom Marinić, Edinom Gutićem, Kerimom i Aminom Fazlić i Amarom Isabegovićem (koji je također pozvan u Juniorsku reprezentaciju za Balkanijadu). Želim da se zahvalim svima u klubu, sponzorima i najviše svojim roditeljima bez čije podrške ne bih mogla postizati ovakve rezultate – zaključila je Ema Lovrić za TuzlaLIVE.

Prije odlaska u Bugarsku i Hrvatsku, prvi reket STK “Kreka” očekuje još jedno veliko takmičenje: državno seniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine koje se igra 19. i 20. juna u Sarajevu. (M. Petrović – Foto: STK “Kreka”)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here