Logična odluka: Derviš Čičko napustio Našu stranku

7
1137

Doskorašnji kandidat za gradonačelnika Tuzle i bivši član Glavnog odbora, inž. Derviš Čičko, nije više član Naše stranke.

Od je u sjedište Glavnog odbora ove stranke u Tuzli uputio zahtjev da ga brišu iz članstva Naše stranke, ujedno im poželivši “puno uspjeha u daljem radu”.

Ova odluka uglednog intelektualca mogla se i očekivati, nakon što je Gradski odbor Naše stranke Tuzla u samo dva i po mjeseca donio dvije različite odluke – najprije ga imenujući kandidatom za gradonačelnika Tuzle, da bi prije nekoliko dana ovu odluku povukli bez jasnog objašnjenja, kandidujući za gradonačelnicu Mirjanu Marinković Lepić.

I što je najčudnije, ali i žalosno, da je sve pripremljeno i urađeno dok je Čičko bio na godišnjem odmoru u Njemačkoj, što je očigledno bila želja pojedinaca iz vrha ove stranke da ga se na svaki način isključi iz procesa donošenje odluke o kandidatu za gradonačelnika Tuzle.

To potvrđuje i paralelno održavanje sjednice Predsjedništva Naše stranke koja je “revidiranu” odluku tuzlanskog odbora odmah prihvatilo, uz jedan glas protiv. (tl)

7 Komentari

 1. Glavu gore GOSPODINE Čičko.
  Obraz je važniji od bilo kakve vlasti. Imali ste ga, a pogotovo sada.
  Živjeli vi meni 100 godina.

 2. Dervis vam pokazao kako se ponaša moralan covjek ako Cete o nemoralu ugledate se na Imamovica i pogledajte se u ogledalo. Jebes grad u kome jedan bolesnik vlada kako hoce ovoliko godina pa hoce jos hoces Imamovicu ako u izbornoj komisiji budu Fata, Asja ne vjerujem da Ce Zaneta glasati za tebe

 3. Tuzla, nekada građanska, a sada mahalska selendra sa arhaičnim načinom života bez željezničkog prometa u 21. stoljeću, opterećena primitivizmom svake vrste, a posebno nacionalnom i religioznom ostrašćenosšću, grad gdje se ruše spomenici kulture, gdje se opredmećuje žalosno smiješni urbanistički diznilend, gdje je akademizam samo reklamni pojam bez prezentacije u javnosti i rezultata za život čovjeka, u kojoj caruje hibridna demokracija, zaogrnuta tamnim obrisima korupcije i kriminala svake vrste, ne može na svom patološkom društveno političkom tkivu podnijeti niti jednog istinskog intelektualca čija je intelektualna moć potentne hrabrosti pokazala snagu javne riječi koju dosadašnja, sadašnja i buduća politička “elita” u svojoj mentalnoj i duhovno kulturnoj distrofiji niti može podnijeti niti razumjeti.

 4. Danas citam u listu Slobodna Bosna da se Imamovic bori za peti mandat, sto nije tacno.Jasmin vlada od 2000.god. i kandiduje se za sesti mandat.Ako se iko sjeca da je i vrijeme Selima Beslagica on vukao sve konce u Opcini Tuzla.Dakle Imamovic ovim gradom vlada punih 30. godina i to je cinjenica, pa ego zeli i dalje da dozivozno vlada ovim gradom.On jr iznad institucija, kao sto je u Bjelorusiji Lukasenko.Zao mi je g.Cicka, tog velikog tuzlanskog intelektualca.Sta bilo da bilo, neka se stidi Niksic i SDP svoje boljsevicke diktatorske geneze.Gradzani nedaj te se ovoga puta prevariti i ne dajte svoj glas tuzlanskom diktatoru Jasminu Imamovicu-Faraonu.

 5. Čičko nisu mogli podnijeti da je neko znanjem, moralom, poštenjem i drugim tvojim osobenostima prevazilazi njihovo skromno znanje, stručnost, kompetentnost. Zato neka idu svojim putem, kako god da su ga zamislili!

 6. Tuzla i 25 godina nakon kraja rata ceka politicare koji nece ici po misljenje preko Karaule.

  Epilog svega, ovo s promjenom kandidature je toliko amaterski odradjeno da je nekakva perspektivna prica oko NS u Tuzli time nazalost zavrsena.

  Moj glas na lokalnim izborima nece dobiti stranka koja nakon intervencije iz drugog kantona promijeni svoju politiku, jer to je pokazatelj da mozemo ocekivati i druge “fermane” ako bi se uslo u OV.

  Hvala TL na prenosenju svih informacija od pocetka, moglo je ovo proci i ispod radara.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here