Ljubić podnio, pa povukao zahtjev za razrješenje s dužnosti glavnog tužioca TK

Tomislav Ljubić i dalje će, vjerovatno do isteka mandata, obavljati dužnost glavnog kantonalnog tužitelja TK.

Iako je zbog propusta u radu na određenim predmetima dva puta novčano kažnjen (umanjenjem plaće – op.a.), VSTV ga nije smijenilo s dužnosti, niti je imenovalo vršioca dužnosti glavnog tužitelja.

Iz VSTV-a su potvrdili da je održana sjednica na kojoj je trebalo da se imenuje vršilac dužnosti, nakon što je Ljubić podnio zahtjev za prestanak mandata, navodno, zbog zdravstvenih problema, a na upit našeg novinara o tome, dostvaljen je slijedeći odgovor:

“U vezi sa Vašim zahtjevom, dostavljamo Vam zaključak tačke 18. sjednice Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (Vijeće), održane 17. i 18.1.2023. godine “Donošenje odluke o prestanku mandata glavnog tužioca i tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i imenovanje dužnosti glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona:
„Vijeće je konstatovalo da je podnosilac zahtjeva (Tomislav Ljubić – op.a.) povukao zahtjev za prestanak mandata glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona“, navodi se u odgovoru VSTV-a. (tl)

Podijeli

3 0 komentara

  1. Sasvim logično, pošto se, ipak, čeka imenovanje Vijeća ministara BiH, a posebno Vlade FBiH, koji bi mogli biti “pro”, a ne “contra” svemu onome čime se bavio tužitelj, koji nije siguran da li bi “piškio ili kakio”. Uostalom, u dotičnom paketu vlasti, upravo su i politički patroni Ljubićevi, “čije maslo nije za ramazana”.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *