Ljutiti građani sami iscrtali pešački prelaz, sad im prijeti kazna zatvora!

U blizini se nalazi škola i zabrinuti stanovnici već dugo traže od lokalnih vlasti pješački prelaz na tom mestu. Međutim, vlast je takav zahtjev odbila

0
648
Sporni pješački prelaz i jeste urađen traljavo (Foto: B-92)

Policija je pokrenula istragu zbog “opasne intervencije na saobraćajnoj infrastrukturi”, traže se počinioci.

Na sjeveru Nemačke, u blizini grada Štralzunda, nepoznate osobe iscrtale su bijelom vodootpornom farbom “zebru” na državnom putu. Kako je rekla portparolka lokalne policije, vjeruje se da je pet bijelih pruga naneseno na kolovoz u nedjelju uveče.

Na fotografiji koju je objavila policija, vidi se da je cijeli posao odrađen amaterski i očigledno u brzini, prenosi B-92.

U blizini se nalazi škola i zabrinuti stanovnici već dugo traže od lokalnih vlasti pješački prelaz na tom mestu. Međutim, vlast je takav zahtjev odbila navodeći kao razlog malu frekvenciju saobraćaja, što je građane naljutilo.

Nakon što se preko noći pojavio nelegalni pješački, službi zaduženoj za održavanje puteva naloženo je da se vodootporna bijela farba ukloni s asfalta.

Inače, za slična djela je predviđena novčana kazna ili kazna zatvora do pet godina. Kriminalistička policija pokrenula je istragu i nada se da će prikupiti informacije o počiniocima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here