Ljeto u Tuzli: Održan koncert Napretkovog trija ‘Musica Salinea’

Koncert mladih i uspješnih glazbenica pijanistice Alma Hodžić Pašić, violinistice Lorena Milina i čelisticč Lidija Paulin

0
126
musica_salinea
Trio Musica Salinea (Foto: Napredak)

U okviru manifestacije “Ljeto u Tuzi” u ponedjeljak navečer je u Ateljeu Ismeta Mujezinovića održan koncert Napretkovog trija “Musica Salinea”.

Ovim koncertom, organiziranim u suradnji s Gradom Tuzla, mlade i uspješne glazbenice pijanistica Alma Hodžić Pašić, violinistica Lorena Milina i čelistica Lidija Paulin otvorile su novu koncertnu sezonu izvodeći djela svjetskih skladatelja.

Na njihovu su se repertoaru našla djela Tchaikovskog, Brahmsa, Delibesa i Piazzolle, a publika je mogla poslušati djela poput valcera iz baleta “Uspavana ljepotica”, “Ljeto” i “Proljeće” iz Četiri godišnja doba Buenos Airesa, ali i note tanga “Por Una Cabeza” i Tanga “Adios Muchachos”.

“Večerašnjim koncertom započinjemo ponovo koncertnu aktivnost trija Musica Salinea koja je nažalost mirovala zbog epidemiološke situacije uzrokovane covidom-19. Mi smo trio Napretkove podružnice Tuzla, te nam je izuzetno drago sto nastupamo večeras pred našom publikom, dragim i poznatim licima, što kamernoj glazbi daje posebnu čar i osjećaj topline – zato što je ona upravo nastala iz tal. riječi “camera”- soba, te se prevodi kao sobna glazba koja ima intimnu atmosferu doma”, kazala pijanistica Alma Hodžić Pašić.

Na kraju koncerta predsjednik Napretkove podružnice u Tuzli Ivica Kovačević zahvalio je svim dugogodišnjim ljubiteljima klasične glazbe što iz godine u godinu pružaju potporu Napretkovom radu. (HKD)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here