Ljetni univerzitet u punom kapacitetu: Sedam dana edukacije, zabave i sporta

0
268
ljetni univerzitet u punom kapacitetu tuzla
Press konferencija povodom otvaranja Ljetnog univerziteta (Foto: RTV Slon)

Obrazovanje u 21. vijeku tema je 27. po redu Ljetnog univerziteta, i za razliku od prethodne tri godine kada je epidemiološka situacija prouzrokovana pandemijom korona virusa destabilizovala sve oblasti pa i obrazovni sistem, ove godine konačno će se održati u punom kapacitetu.

To znači da će sve one aktivnosti koje su studenti zamislili i koje će njima dodatno olakšati u sticanju vještina i kompetencija u cilju ličnog razvoja kako u obrazovanju, tako i u drugim aktivnostima, biti prezentovane svima koji budu za to i zainteresovani.

“Ove godine Univerzitet je zauzeo stav da studentima Univerziteta u Tuzli preko Studentskog Parlamenta dao na raspolaganje LJUT 2022 da u skladu sa svojim interesima i potrebama veznim za obrazovanje i druge vještine, steknu u okviru Ljetnog univerziteta”, kazala je prof.dr. Vesna Bratovčić, prorektorica za međuuniverzitetsku saradnju u zemlji i inostranstvu.

Pored brojnih edukativnih sadržaja koji će biti realizovani tokom sedam dana Ljetnog univerziteta 2022. godine, svi posjetitelji imat će priliku zabaviti se kroz sportske i kulturno-umjetničke aktivnosti, te će im se pružiti mogućnost upoznavanja sa kulturno-historijskim i prirodnim bogatstvom koje nudi Tuzla i Tuzlanski kanton.

“Prije svega studenti će ove godine učestvovati u organizaciji. Organizovali smo Balkanijadu koja predstavlja jednu vrstu sportskih takmičenja gdje studenti mogu učestvovati u brojnim sportskim aktivnostima prvenstveno ekipnim ali i pojedinačnim. Imat ćemo takmičenja u fudbalu, košarci, odbojci na pijesku i brojnim sportovima u kojima studenti prije svega mogu da učestvuju besplatno”, istakla je Amra Šehić, predsjednica Studentskog vijeća Pravnog fakulteta u Tuzli.

Ljetni univerzitet 2022 bit će održan od 2. do 8. jula i sigurno će biti mjesto dobre zabave za sve studente, ali i profesore koji će uzeti učešće u radionicama i sadržajima.

(RTV Slon)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here