Ljekovita svojstva lješnjaka, bogati folnom kiselinom, vitaminima

Zahvaljujući visokoj količini vitamina E, lješnjaci su jako dobri antioksidansi koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, usporavaju znakove starenja i jačaju imunitet
ljesnjak je bogat folnom kiselinom i vitaminima te je samim tim veoma zdrav
Lješnjaci usporavaju starenje i ojačavaju imunitet (Foto: Ilustracija)

Lješnjak je jako dobar izvor dijetalnih vlakana a i proteini su također sastavni dio ove namirnice.

Bogati su vitaminima E, B i folnom kiselinom.

Lješnjaci sadrže i omega-3 masne kiseline. Ove poznate masne kiseline imaju brojne dobrobiti za zdravlje, zbog čega mnogi stručnjaci preporučuju njihovu redovnu konzumaciju.

Zahvaljujući visokoj količini vitamina E, lješnjaci su jako dobri antioksidansi koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, usporavaju znakove starenja i jačaju imunitet.

Zanimljivo je da je lješnjak jedinstven po tome što sadrži znatnu količinu folne kiseline.

Vidljivo je da su lješnjaci zajedno sa ostalim orašastim plodovima, jako zdrava i vrijedna namirnica.

Ona, zahvaljujući svom nutritivnom sastavu, pomaže u sprječavanju kardiovaskularnih bolesti, poboljšavanju pamćenja i mentalnih sposobnosti, smanjivanju lošeg holesterola, jačanju imuniteta. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *