Lješnjak je jako dobar izvor dijetalnih vlakana a i proteini su također sastavni dio ove namirnice.
Bogati su vitaminima E, B i folnom kiselinom.
Lješnjaci sadrže i omega-3 masne kiseline. Ove poznate masne kiseline imaju brojne dobrobiti za zdravlje, zbog čega mnogi stručnjaci preporučuju njihovu redovnu konzumaciju.
Zahvaljujući visokoj količini vitamina E, lješnjaci su jako dobri antioksidansi koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, usporavaju znakove starenja i jačaju imunitet.
Zanimljivo je da je lješnjak jedinstven po tome što sadrži znatnu količinu folne kiseline.
Vidljivo je da su lješnjaci zajedno sa ostalim orašastim plodovima, jako zdrava i vrijedna namirnica.
Ona, zahvaljujući svom nutritivnom sastavu, pomaže u sprječavanju kardiovaskularnih bolesti, poboljšavanju pamćenja i mentalnih sposobnosti, smanjivanju lošeg holesterola, jačanju imuniteta. (tl)