Lijepo u gradu: Klupa stanara bloka A na Sjenjaku za sjećanje na porodicu Sporin (Foto)

Uz malo truda – sve se može, komšijski.

Na inicijativu komšija, u bloku A – ulaz 2, u naselju Sjenjak, postavljen je betonski sto sa dvije klupe.

Kutak na omanjoj zelenoj površini dobio je smisao. Stanari, a ponajviše djeca, dobila su novo mjesto za druženje, priču, igranje…

Kako se praksa međusobnog posjećivanja komšija skoro izgubila, barem u “betonskim kolosima”, klupa je ispunila i tu prazninu.

Stanari se sretnu prilikom odlaska u kupovinu, a klupe dobro dođu za malo dužu pauzu i ugodan razgovor. Neki dan se i kafenisalo!

Ono što je posebno zanimljivo, klupa i sto su postavljeni u znak sjećanja na preminule Terezu i Mihajla Mišu Sporina, stanare i dugogodišnje predstavnike Odbora etažnih vlasnika stanova. Klupe i sto je donirao “Progresivni blok” – grupa vijećnika Grada Tuzla, dok je ploča poklon kćerke i sina supružnika Sporin, Gordane i Aleksandra.

Postavljena je i spomen ploča na kojoj piše:

Grad čine ljudi!
Tereza i Mišo Sporin
U znak sjećanja na dugogodišnje predstavnike ulaza A2 – MZ Sjenjak, drage komšije koji su učinili naš ulaz, našu Tuzlu i našu Bosnu boljom, ljepšom i humanijom.
Sto i klupe je donirao “Progresivni blok” – grupa vijećnika Grada Tuzla na Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine 1. mar 2022. godine.
Betonsku ploču donirali kćerka i sin sa porodicama.
Inicijativa zahvalnih komšija, Ismeta Mujezinovića 55.

Lijep primjer zahvalnosti prema osobama koje su, zaista, bile u službi svih stanara spomenutog ulaza. (tl – Foto: MPt)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *