Lijepi primjeri iz susjedstva koji vraćaju nadu u bolje sutra

Dok svjedočimo objavama izbušenih guma i oštećenja automobila kao znaka dobrodošlice državljanima iz ex-yu, postoje i malo drugačiji primjeri.

Važi mišljenje da državljani Srbije pod strepnjom posjećuju Hrvatsku i obratno. Na Instagram stranici koja promoviše pozitivne vrijednosti ex-yu država, podijeljene su dvije fotografije koje nam dokazuju baš suprotno. Stanovnici obje zemlje su iskazali pravo poštovanje i dobrodošlicu i pokazali drugima da postoje lijepe geste koje će upotpuniti nekome dan.

Prvi primjer je zabilježen u Kruševcu u Srbiji. Prolaznik je fotografisao parkirani automobil registarskih tablica Hrvatske na kojem je ispisano: “Dobro došli u Srbiju”.

Samo nekoliko dana kasnije zabilježen je isti slučaj u Hrvatskoj, navodno u Istri. Riječ je o automobilu registarskih tablica Srbije. Na automobilu je bilo ispisano “Dobro došli u Hrvatsku”.

Kamo sreće da imamo više pozitivnih primjera, jer su upravo ovakvi gestovi nada u bolje sutra i ljepši suživot., što pokazuju i brojni komentari ispod objava:

“Inače sam iz Srbije, ovog ljeta sam radila u Hrvatskoj i rado ću se vratiti, prelijepa zemlja. Nisam nacionalista, bitno mi je kakav si čovjek. Pozdrav od nas iz Srbije za sve ljude u Hrvatskoj.” navodi se.

“Hrvati izbjegavaju da idu u Srbiju i Crnu Goru, Srbi izbjegavaju da idu u Hrvatsku, samo Bosanci idu gdje god požele” jedan je od šaljivih komentara.

“Bože koliko ja želim da svojim autom odem u Gradac i obiđem cijelu Makarsku rivijeru, gdje sam ljetovala sa školom, naučila da plivam i zauvijek se zaljubila u more. Morat ću jednog ljeta krenuti u tu avantutu pa šta bude.” navodi djevojka iz Srbije. (tl)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *