Liga nema smisla: Zenički Čelik se povukao iz Prvenstva BiH

Na donošenje ove odluke uprave KK Čelik je uticao i trenutno nedefinisan sistem takmičenja u Prvenstvu Bosne i Hercegovine

0
595
Povukli se iz takmičenja, a nisu naveli šta će dalje (Foto: Sport1)

Nova sezona košarkaškog Prvenstva BiH nije još počela, ali jesu problemi koji su karakteristični za stanje u kS BiH.

Čelik je, naime, objavio kako neće učestvovati u predstojećoj sezoni, koja treba da počne u prvoj sedmici oktobra. Takvu odluku su Zeničani donijeli analizirajući “ekonomsku situaciju u Zenici”, a istakli su i da je problem nedefinisani sistem takmičenja.

Saopštenje Čelika prenosimo u cjelosti:

“Detaljno analizirajući aktuelnu ekonomsku situaciju u Zenici, vrlo bitnu za ispunjenje planiranog budžeta za nadolazeću sezonu, kao i trenutnu epidemiolosku situaciju u Zeničko-dobojskom kantonu, Upravni odbor OKK “Čelik” je donio odluku da povuče svoju saglasnost za takmičenje u Prvenstvu Bosne i Hercegovine za košarkaše.

Na donošenje ove odluke je uticao i trenutno nedefinisan sistem takmičenja u Prvenstvu Bosne i Hercegovine, što dodatno otežava planiranje aktivnosti i finansiranje kluba.

Naš sportski kolektiv u prošloj sezoni je uspio izboriti učešće u Ligi 6 za prvaka Bosne i Hercegovine, te je regularni dio sezone završio u vrhu tabele sa omjerom od 15 pobjeda i 9 poraza.

Dokazali smo da se kontinuiranim i upornim radom, uz relativno skroman budžet i sa ogromnom željom i entuzijazmom, mogu postići zapaženi rezultati. Nažalost, interes šire društvene zajednice za finansiranje troškova takmičenja u ovome rangu je izostao, te puko igranje, pred praznim tribinama, u narednom periodu, gubi svaki smisao“, stoji u saopštenju koje potpisuje Upravni odbor OKK Čelik Zenica.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here