LiDL u BiH počeo zapošljavati radnike

Njemačka firma već je počela s upošljavanjima u BiH, te je određeni broj budućeg osoblja na obukama u Srbiji i Hrvatskoj u njihovim centrima

0
697
LiDL
LiDL ne napušta tržište BiH, tvrde iz ove trgovačke kompanije (Foto: Internet)

Dolazak njemačkog trgovačkog lanca Lidl u Bosnu i Hercegovinu nedavno je i definitivno potvrđen.

Prema saznanjima Patrije ona njemačka firma već je počela s upošljavanjima u BiH, te je određeni broj budućeg osoblja na obukama u Srbiji i Hrvatskoj u njihovim centrima.

Ipak, sve se poprilično odvija pod velom tajne, a zbog sporosti bh. administracije, čime je Lidl iznenađen, otvaranje prvih objekata u BiH ne može se sa sigurnošću precizirati.

Lidl BiH d.o.o. registriran je na adresi Maglajska 1 u sarajevskoj općini Centar. Kao direktor društva naveden je Roland Schreiber, a Allen Halamić izvršni je direktor kompanije u našoj zemlji.

Osnivač je njemački W E-International Zweite GmbH, a kapital Lidla BiH nešto je manji od milion KM, tačnije 977.915 KM.

Osim u Sarajevu, Lidl je registrirao poslovnice u Banjoj Luci, u ulici Sime Šolaje 1a te Brčkom, u Bulevaru mira 22. Navodno se planira jedno od skladišta locirati u Živinicama.

Rukovodilac obje poslovnice je Allen Halamić. Kao jedna od lokacija Lidla pominje se i devastirani Dom penzionera u Nedžarićima, općina Ilidža, koji Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje odavno pokušava prodati, ali potvrde ovakvih informacija još nema. (P)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here